Miód gryczany Pasieki LYSON to nie tylko pełnowartościowa słodycz, ale także moc składników odżywczych i minerałów. To właśnie w nim skumulowana jest bardzo duża ilość żelaza. Dlatego jeśli chcemy zasilić nasz organizm w ten minerał, powinniśmy dobrać ten rodzaj miodu do naszej diety. Współczesne badania pokazały jak pozytywnie miód gryczany wpływa na procesy regeneracyjne organizmu a także na gojenie się ran. Dzieje się tak dlatego, że jest on naturalnym antybiotykiem, posiadając właściwości antyseptyczne i antybakteryjne. Systematyczne jego spożywanie może finalnie wpłynąć na oczyszczenie wątroby a także bezpośrednie zasilanie mięśnia sercowego w cukry proste.
Cukry proste wchłaniane są bezpośrednio do krwioobiegu omijając wątrobę. Dodawanie miodu gryczanego do różnego rodzaju codziennych wyrobów spożywczych i potraw skutkuje wzrostem wartości prozdrowotnych spożywanych posiłków. Powinniśmy uwzględniać ten rodzaj miodu jako realny dodatek do naszej kuchni. Będzie to wysoce pożądane ze względu na zdrowie Waszej rodziny. Sukcesem będzie zastąpienie syntetycznego cukru przez miód gryczany Pasieki LYSON. Zadbaj o zdrowie Twoje i Twoich bliskich.
Charakterystyka produktu: jego barwa i odcień dowodzi wysokiej zawartości składników odżywczych i mineralnych, w tracie procesu krystalizacji
Główne zalety produktu:
- wspomaga niwelowanie zmian miażdżycowych, wspomaga układ krwionośny człowieka
- produkt w pełni naturalny bazujący na tradycji polskiej, rodzimej Pasieki
- posiada właściwości antybakteryjne
- wzmaga proces gojenia się ran
- zapobiega niedoborom żelaza w organizmie
Opakowanie i przechowywanie: miód gryczany rozlewamy do szklanych słoiczków prezentujących jego doskonałą barwę, należy przechowywać go w ciemnym i suchym miejscu, masa netto słoiczka to 0,25 kg
Sposób przyrządzenia: miód gryczany doskonale smakuje z dodatkiem przypraw korzennych, lodami i świeżymi owocami, dodany do likierów wzmacnia ich smak i aromat