Wedle opinii naszych klientów miód akacjowy to jeden z najsmaczniejszych rodzajów miodu. Charakteryzuje go delikatny smak i wyrazisty zapach kwiatu akacji. W postaci płynnej pozostaje dłużej, krystalizuje do białawo kremowej barwy – czasem delikatnie wpadającej w odcień koloru żółtego. Jest on najbardziej ulubiony przez dzieci, stosowany z powodzeniem przez dorosłych i seniorów. Potwierdzono, że pozytywnie wpływa na układ trawienny i odpornościowy. Wspomaga organizm w okresie przewlekłego zmęczenia oraz w okresie rekonwalescencji po przebytych zabiegach i operacjach.
Działa też bardzo pozytywnie na stresy i okresy obniżonego samopoczucia. Sam miód trzeba przyznać, że jest produktem w pełni naturalnym. Zawarte w nim cukry proste są bardzo łatwo przyswajalne przez organizm, odpowiednio stymulując pracę mózgu i układu krwionośnego i mięśnia sercowego. Miód akacjowy najlepiej spożywać w systematycznych odstępach czasu w małych dawkach. Warto rozpuścić go w letniej czystej wodzie wraz z sokiem z cytryny. Powstała w ten sposób pyszna lemoniada ugasi nasze pragnienia ale też zasili nasz organizm w potrzebne składniki odżywcze i mineralne.
Charakterystyka produktu: złocisty miód akacjowy podany w słoiku szklanym typu twist off, zwiększona objętość naczynia pozwala na dłużej cieszyć się smakiem tego prozdrowotnego przysmaku
Główne zalety produktu:
- zwiększona objętość naczynia do którego rozlano miód
- jeden z najsłodszych rodzajów miodów
- doskonale sprawdza się jako dodatek do śniadań i pysznych potraw kulinarnych
- miód wytwarzany w polskiej rodzimej Pasiecie LYSON
- zakupując nasz miód wspierasz działanie polskiej gospodarki
Opakowanie i przechowywanie: miód rozlewany jest do szklanych słoiczków, ich przeźroczystość pozwala na prezentację jego złocistego koloru, masa netto 1,25 kg
Sposób przyrządzenia: miód jako dodatek do lemoniad czy soków sprawdzi się doskonale jako zamiennik syntetycznych słodzików, nasz miód jest naturalnym i rodzimym produktem, podawany z ciepłym mlekiem wzmocni Twoją odporność i zaskoczy swoim smakiem