Poszukując odpowiednich produktów dla Twojej rodziny
wybierz te, które są sprawdzone i posiadają wieloletnią tradycję branżową. Nasze
produkty bazują na wyrobach pszczelich takich jak pierzga, pyłek, miód oraz
propolis. Powidła rabarbarowe to prawdziwy hit na rynku innowacyjnej i
prozdrowotnej żywności.
Powidła rabarbarowe to:
- 82 % rabarbaru, który jest doskonałym źródłem błonnika
oraz witamin C, E i A,
- propolis produkt ula zawierający w swym składzie
prawie 300 związków aktywnych takich jak polifenole, żywice naturalne,
polisacharydy oraz wiele minerałów takich jak żelazo, krzem, selen i fosfor,
- naturalny produkt,
- bez dodatku cukru,
- miód gryczany i wielokwiatowy to źródło minerałów i
składników odżywczych oraz dbające o odporność organizmu,
- na 100 gram produktu finalnego użyliśmy 166 gramów
owoców,
- wysoka jakość naszych produktów pasiecznych generowana
jest przez stosowanie najnowszej technologii,
- powidła oparte na tradycyjnych recepturach, wytwarzane
bez użycia ulepszaczy ani żadnych sztucznych konserwantów,
- produkt pasteryzowany,
- produkt polski.
Opakowanie i przechowywanie: produkt umieszczamy w szklanych słoiczkach, po otwarciu powideł należy
przechowywać je w lodówce oraz spożyć do 5 dni, produkt przechowywać należy w
suchym i ciemnym miejscu, masa netto 200 g
Składniki
rabarbar (82,8%), miód wielokwiatowy (11,4%), miód gryczany (5,7%), propolis. Sporządzono z 166g owoców na 100g produktu.
wartość odżywcza
Wartości odżywcze dla 100g produktu
- Wartość energetyczna 613 kJ/145 kcal
- Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 33 g, w tym cukry 29 g
- Błonnik 3,6 g
- Białko 1,1 g
- Sól 0,01 g