Trafia do nas wiele pytań nt. krystalizacji miodu. Cieszymy się z tego faktu bo świadczy o dużym zainteresowaniu konsumentów. Powodem krystalizacji jest jego naturalny skład. Jeśli zakupiony przez Państwa miód krystalizuje tzn., że jest to produkt naturalny i prawdziwy. Postępująca krystalizacja miodowego produktu jest najpewniejszą formą sprawdzenie jego prawdziwości. Zjawisko to powinno być traktowane jak coś zupełnie naturalnego.
W przypadku miodu lipowego krystalizacja następuje do kilku miesięcy od momentu jego zbioru. Wszystko zależy również od momentu zakupu miodu w naszej pasiece. Miód lipowy w formie skrystalizowanej nadaje się doskonale na kanapki i jako dodatek do deserów. Doskonale smakuje z deserami i lodami. Miód lipowy zapewnia dla organizmu bogate spektrum mikro i makro elementów. Stosowany w walce ze stresem lub stanami osłabienia może okazać się świetnym specyfikiem wspomagającym. Dobrze wpływa na układ krwionośny i pokarmowy.
Charakterystyka produktu: odcień delikatnie herbaciany i złoty, w formie skrystalizowanej uzyskuje jasną barwę
Główne zalety produktu:
- Najwyższa jakość produktu
- Doskonały jako upominek dla bliskiej osoby
- Miód lipowy wytwarzamy na bazie tradycyjnych i sprawdzonych receptur
- W przygotowaniu produktu nie użyliśmy ani ulepszaczy ani sztucznych barwników
Opakowanie i przechowywanie: wiaderko, przechowywać w ciemnym i suchym miejscu, masa netto 14 kg
Sposób przyrządzenia: doskonale uzupełnia wiele potraw i deserów nadając wyśmienity smak i aromat finalnej potrawy