Powidła rabarbarowe to prawdziwy hit na rynku
innowacyjnej i prozdrowotnej żywności. Spełnią oczekiwania nawet najbardziej
wymagających konsumentów poszukujących zdrowych i naturalnych produktów.
Powidła rabarbarowe to:
- naturalny produkt,
- bez dodatku cukru,
- rabarbar będący doskonałym źródłem błonnika oraz m. in
witamin C, E i A,
- miód gryczany i wielokwiatowy to źródło minerałów i
składników odżywczych oraz dbające o odporność organizmu. Miód świetnie działa
na układ krwionośny i trawienny,
- propolis zawierający w swym składzie m. in. żelazo,
magnez i fosfor,
- wysoka jakość naszych produktów pasiecznych generowana
jest przez stosowanie najnowszej technologii
- powidła oparte na tradycyjnych recepturach, wytwarzane
bez użycia ulepszaczy ani żadnych sztucznych konserwantów
- produkt pasteryzowany,
- produkt polski.
Opakowanie i przechowywanie: produkt umieszczamy w szklanych słoiczkach, po otwarciu powideł należy
przechowywać je w lodówce oraz spożyć do 5 dni, produkt przechowywać należy w
suchym i ciemnym miejscu, masa netto 100 g
Składniki
rabarbar (82,8%), miód wielokwiatowy (11,4%), miód gryczany (5,7%), propolis. Sporządzono z 166g owoców na 100g produktu.
wartość odżywcza
Wartości odżywcze dla 100g produktu
- Wartość energetyczna 613 kJ/145 kcal
- Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 33 g, w tym cukry 29 g
- Błonnik 3,6 g
- Białko 1,1 g
- Sól 0,01 g