Złocisty kolor i słodki smak to główne przesłanki charakteryzujące produkt pszczeli jakim jest miód. Ma on wiele rodzajów – w zależności w jakim czasie i miejscu, pszczoły pozyskują nektar poszczególnych roślin. To właśnie od konkretnego rodzaju rośliny i jej kwiatów zależy finalny smak miodu. W przypadku miodu akacjowego, wytwarzany jest on wtedy, gdy kwitnie kwiat białej lipy. Dzięki temu powstały w ten sposób miód posiada jasno złocisty kolor a jego smak jest delikatny. Aromatem przywołuje na myśl zapach kwiatu akacji.
W toku procesu jego krystalizacji nabiera barwy biało kremowej, nie zmieniając przy tym właściwości jego składu i zawartych w nim składników odżywczych. Jest to jeden z bardziej popularnych rodzajów miodu. Miód akacjowy wspomaga odporność organizmu ludzkiego, dlatego idealnie pasuje do okresu jesienno - zimowego kiedy to jesteśmy podatni na różnego rodzaju infekcje bakteryjne. Jest odpowiedni również dla wsparcia naszego żołądka i nerek, oczyszcza organizm – tworząc barierę ochronną dla różnego rodzaju bakterii. Jest zalecany w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego oraz po przebytych zabiegach, jako środek wspomagający regenerację organizmu.
Charakterystyka produktu: miód akacjowy charakteryzuje się jasno złotawą barwą a także delikatnym aromatem, w trakcie procesu jego krystalizacji nabywa barwy białej lub kremowej, czasem żółtej, krystalizacja to naturalny proces charakteryzujące miód (ten prawdziwy)
Główne zalety produktu:
- produkt doskonale nadaje się dla dzieci , wzmacnia odporność organizmu a przy tym jest smaczny i słodki
- miód wytwarzany jest w tradycyjnej Pasiece LYSON dzięki użyciu nowoczesnej technologii z zachowaniem zasad pszczelarskiego rzemiosła
- zakupując ten produkt wspierasz działanie polskiej gospodarki
- polski producent zapewnia najwyższą jakość miodu
Opakowanie i przechowywanie: miód rozlewany jest do szklanych słoików prezentujących jego złocistą barwę, należy przechowywać go w ciemnym i suchym miejscu, masa netto 0,40 kg
Sposób przyrządzenia: nasze miody doskonale urozmaicają pożywne śniadania a także pozostałe posiłki w trakcie całego dnia, dzieci przepadać będą za jego słodkim smakiem – a rodzice za jego bogactwem mikroskładników i witamin, dodaj go do mleka, lodów i deserów a także do różnego rodzaju mięs i potraw