Miód wielokwiatowy Pasieki LYSON to doskonały wybór jeśli chcesz zakosztować w bogactwie minerałów i składników odżywczych kwietnej łąki. Jak powstaje miód wielokwiatowy? Pochodzi on z nektaru zebranego przez pszczoły z różnych rodzajów kwiatów i różnych rodzajów roślin miododajnych. W jednym typie miodu skumulowane są składniki znajdujące się w wielu typach roślin. Tym samym miód wielokwiatowy jest najbardziej optymalnym rodzajem miodu dla Twojego organizmu. Jeśli zebrany zostanie w okresie wiosennym posiada jasny kolor i łagodny smak – natomiast zebrany latem posiada bardziej intensywny zapach oraz jest ciemniejszy.
Jego właściwości mineralna powodują, że doskonale sprawdza się w minimalizowaniu skutków przeziębienia oraz górnych dróg oddechowych. Jest bardzo pomocy w przypadku wspomagania mięśnia sercowego oraz osłabienia wątroby. W przypadku zawartości witamin w powyższym rodzaju miodu dostępne są m. in. witaminy A, B12, B2 oraz B6. Miód wielokwiatowy zawiera również liczne składniki mineralne w postaci: magnezu, żelaza, fosforu, molibdenu i potasu. Jeśli chcesz stosować naturalne i prozdrowotne produkty postaw na miód wielokwiatowy pozyskiwany w tradycyjnej Pasiece LYSON. Zaufaj naturze.
Charakterystyka produktu: miód wielokwiatowy charakteryzuje się jasną barwą oraz delikatnym słodkim smakiem, powstaje z nektaru wielu różnych rodzajów roślin miododajnych i kwiatów
Główne zalety produktu:
- praca w naszej Pasiece realizowana jest wedle tradycyjnych sprawdzonych metod
- nasze miody wytwarzamy przy użyciu najnowocześniejszych technologii zachowując najwyższą jakość produktów
- miód wielokwiatowy Pasieki LYSON to bogactwo kwietnej łąki czyli kumulacja szerokiej kompozycji mineralnej
- kupując nasze miody przyczyniasz się realnie do wsparcia polskiej gospodarki oraz polskich produktów
Opakowanie i przechowywanie: słoiczki szklane do których rozlewamy miód wielokwiatowy do doskonałe poręczne rozwiązanie, przechowuj je jednak w ciemnym i suchym miejscu aby zachować najwyższą świeżość naszych miodów, masa netto 0,12 g
Sposób przyrządzenia: miód wielokwiatowy doskonale smakuje dodany do ciepłego mleka wraz z rodzynkami, bez rodzynek jest również świetny w smaku, dodaj go do ciasteczek typu herbatniki – zajadaj z lodami lub świeżymi owocami