Dziękujemy za wyróżnienie na Targach WorldFood Poland 2022
Granola orzechowa z miodem i pyłkiem pszczelim, propolisem to:
- chrupiące połączenie orzechów oraz zbożowych płatków wypiekanych wedle
najbardziej tradycyjnych receptur,
- nasiona suszonych owoców i słonecznika, płatki zbożowe, orzechy nerkowca,
migdały a także siemię lniane z dodatkiem złocistego miodu tworzą produkt w
pełni prozdrowotny,
- silnie wspomagający Twój organizm,
- jest źródłem pełnowartościowego białka,
- charakteryzuje się wysoką zawartością
błonnika pokarmowego,
- zapewnia źródło witamin i składników
mineralnych,
- jest naturalnym i skutecznym uzupełnienie
diety,
- zawiera miód gryczany posiadający
właściwości antyoksydacyjne (m. in. zapobiegają skórnym zmianom zapalnym)
świetny dodatek do mleka, jogurtu, lodów czy deserów,
- nie zawiera GMO czyli składników modyfikowanych metodami inżynierii
genetycznej,
- nie zawiera emulgatorów, stabilizatorów
i sztucznych aromatów.
Opakowanie i przechowywanie: Granola pakowana jest w innowacyjne opakowania DOYPACK posiadające atest spożywczy – dopuszczone do kontaktu z żywnością. Spełniają one obecne wymogi sanitarne. Umożliwiają wielokrotne ich otwieranie i zamykanie na zasadzie zamknięcia strunowe/zipper. Optymalna temperatura przechowywania granoli to temperatura pokojowa między 15 a 25 stopni C.
Składniki
płatki OWSIANE, MIGDAŁY (12,3%), ORZECHY NERKOWCA (12,3%), siemię lniane, żurawina suszona: [żurawina, cukier, olej słonecznikowy], rodzynki: [rodzynki, olej słonecznikowy], ziarna słonecznika, miód gryczany (5,0%), miód wielokwiatowy (4,3%), pyłek pszczeli (1,8%), propolis (0,1%).
wartość odżywcza
Wartości odżywcze dla 100g produktu
- Wartość energetyczna 2017 kJ/482 kcal
- Tłuszcz 22 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,9 g
- Węglowodany 52 g, w tym cukry 21 g
- Błonnik 8,0 g
- Białko 15 g
- Sól 0,03 g
Witaminy i minerały dla 100g produktu
- Cynk 2,9 mg / 30% RWS
- Wapń 49 mg / 6,0% RWS
- Potas 629 mg / 31% RWS
- Fosfor 424 mg / 61% RWS
- Witamina E 2,8 mg / 24% RWS
%RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej
osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)