Jeśli poszukujesz miodu, który łączy ze sobą bogactwo mikro i makro elementów z doskonałym aromatem i smakiem – wybierz miód spadziowy – będzie to właściwy wybór. Dlaczego ten rodzaj miodu nazywany jest miodem królewskim? Posiada około dziewięć razy więcej składników mineralnych i związków odżywczych aniżeli pozostałe rodzaje miodów. Powstaje z soku drzew iglastych i liściastych, tym samym posiada niespotykany żywiczny smak i aromat. Jest bogaty w witaminę B oraz jest nieco mniej słodki od pozostałych rodzajów miodu. Może być to korzyść dla osób, które lubią mniej słodkie miody.
Ten rodzaj miodu dzięki swym składnikom posiada najwyższy stopień działania antybiotycznego, jednocześnie zwiększoną zawartość enzymów i minerałów. Jego barwa jest ciemniejsza – pod światło odnajdziemy odcienie delikatnej zieleni. Będzie doskonałym rozwiązaniem w walce z infekcjami i stanami zapalnymi. Miód spadziowy niweluje objawy kaszlu a także stosowany w profilaktyce zdrowotnej buduje silną odporność organizmu na zewnętrzne infekcje. Zapewniamy, że warto wrócić do naturalnych sposobów wzmacniania odporności. Natura daje bardzo wiele możliwości prozdrowotnych – ważne abyśmy stosowali jej wytwory. Zacznij już dziś z Pasieką LYSON.
Charakterystyka produktu: miód spadziowy charakteryzuje się ciemnym brązowo zielonkawym odcieniem, w stan skrystalizowany przechodzi dłużej aniżeli inne rodzaje miodów, jednak jest najbardziej treściwym w związki mineralne i odżywcze
Główne zalety produktu:
- ten rodzaj miodu charakteryzuje się najwyższą zawartością związków odżywczych i minerałów
- miód produkowany w naszej Pasiece to wyrób w pełni polski
- kupując nasz miód wspierasz działanie polskiej gospodarki
- nasze miody pozyskujemy w tradycyjny i sprawdzony sposób
Opakowanie i przechowywanie: miód rozlany do ceramicznych naczyń posiadających specjalny system zamykania, przechowuj go w ciemnym i suchym miejscu, masa netto 0,90 kg
Sposób przyrządzenia: dodaj miód spadziowy do lodów, likierów i deserów, smakuje przepyszne połączony z czekoladą oraz świeżymi owocami, można również dodać go do potraw i ciast