Pasieka LYSON to przedsiębiorstwo z prawie trzydziestoletnim doświadczeniem w miodowej branży. Dlatego też jeśli decydujesz się na wybór naszego miodu spadziowego masz pewność najwyższej jakości produktu. Nasze miody wytwarzamy wedle tradycyjnych procedur jednak z pomocą najnowocześniejszych technik pasiecznych. Dzięki temu zachowujemy najwyższą jakość pozyskiwanego miodu bez utraty jego prozdrowotnych i naturalnych właściwości. Co wyróżnia miód spadziowy na tle pozostałych rodzajów miodu? To bardzo proste. Jako jedyny, nie powstaje z nektaru kwiatów.
Powstaje ze spadzi czyli soku drzew przetworzonego przez owady. Spadź w drugiej kolejności wabi pszczoły które transportują ja do ula. W finalnej fazie dzięki fermentacji na bazie pszczelich enzymów powstaje miód spadziowy. Doskonale oddaje on zapach igliwia i żywicy, z reguły powstaje dzięki spadzi z najczystszych lasów. Jako jedyny z miodów nazwany jest miodem królewskim, zważywszy na bogaty skład i jego właściwości. W swej zawartości kryje ponad 9 razy więcej biopierwiastków w porównaniu do miodów spadziowych. Miody spadziowe mogą posiadać w swym składzie ponad dwa razy więcej glukozy niż fruktozy. Posiadają niesamowity delikatny, żywiczny smak.
Charakterystyka produktu: miód spadziowy posiada z reguły ciemną złotawą barwę, jest klarowny i z trudem się krystalizuje
Główne zalety produktu:
- najwyższa jakość naszych produktów to długoletnia praktyka pasieczna – prawie trzydzieści lat doświadczenia
- nasze mody wytwarzamy w rodzimej pasiece, stanowią w pełni polski produkt
- zakupując ten produkt wspierasz polską gospodarkę - jest idealny do regulacji przemiany materii oraz optymalizacji pracy serca
Opakowanie i przechowywanie: nasze miody spadziowe rozlewamy m. in. do ceramicznych naczyń, należy przechowywać je w suchym i ciemnym miejscu, masa netto 0,40 kg
Sposób przyrządzenia: miód spadziowy dzięki swemu żywicznemu i klarownemu aromatowi doskonale sprawdza się dodany do mleka wraz z przyprawami korzennymi, cynamonem, goździkami i imbirem, świetnie smakuje jako polewa do ciast i pierników