Miód rzepakowy to miód, który jako jeden z wielu jego rodzajów najszybciej ulega krystalizacji. W jego składzie znajduje się ponad 75 % cukrów prostych. Są one bardzo łatwo przyswajalne dla ludzkiego organizmu, wchłaniane bezpośrednio do krwioobiegu omijają wątrobę i trafiają wprost do serca zasilając główny mięsień ludzkiego organizmu. Miód rzepakowy zalecany jest dla osób dbających o zniwelowanie nadciśnienia oraz osób mających problemy z układem trawiennym. Miody dzięki właściwościom antyseptycznym i antybakteryjnym niwelują różnego typu infekcje i stany zapalne.
Mogą być stosowane bezpośrednio na ciało/skórę – wspomagają wtedy regenerację infekcji skóry. Najważniejsze w trosce o zdrowie z pomocą miodów Pasieki LYSON to systematyczne ich stosowanie. Nawet najdrobniejsze ilość konsumowane codziennie, skutecznie wzmocnią organizm. Dzięki zawartości składników odżywczych i minerałów miody doskonale zasilają ludzki organizm w potrzebne do sprawnego funkcjonowania mikro i makro elementy – sam organizm nie może ich wytworzyć, muszą zostać pozyskane z zewnątrz. Miody Pasieki LYSON doskonale się do tego nadają.
Charakterystyka produktu: miód rzepakowy posiada jasno kremowa barwę, dość szybko się krystalizuje czyli przechodzi z płynnego w stan stały, lekko grudkowaty i o konsystencji kremu, doskonale rozsmarowuje się na kanapkach
Główne zalety produktu:
- miód rzepakowy to skarbnica witamin C, K i B
- nasze miody produkujemy od prawie trzydziestu lat wedle naturalnych i rodzimych receptur
- w procesie ich wytwarzania nie używamy żadnych wspomagaczy i żadnych sztucznych barwników
- polski producent zapewnia najwyższą jakość produktu
- zakupując ten produkt wspierasz działanie polskiej gospodarki
Opakowanie i przechowywanie: miód rzepakowy rozlany do ceramicznego naczynia o specjalnym systemie zamykania, należy przechowywać go w suchym i ciemnym miejscu, masa netto 0,45 kg
Sposób przyrządzenia: miód rzepakowy świetnie smakuje podany z ciepłym mlekiem oraz przyprawami korzennymi, do mleka dodać można również cynamonu i imbiru